Standaard BMW M3 Cup Specials (+)
24 April 2019 29 Mei 2019 26 Juni 2019 4 Augustus 2019 27 Augustus 2019 .. September 2019 23 Oktober 2019
DRDO-autosportfeest barst weer los Nieuws
11-04-18 | De deelnemers aan de races van de Dutch Race Driver Organisation kijken reikhalzend uit naar woensdag 25 april. Dan begint het achtste DRDO-seizoen met een dubbele race op Circuit Zandvoort. Traditiegetrouw staat de DRDO garant voor veel gezelligheid, spannende duels, betaalbaar racen en een even compact als race-intensief programma. Heb je een racelicentie? Doe dan mee! Diverse ervaren teams in de DRDO verhuren competitieve raceauto’s, voor debutanten en ervaren rijders. Heb je nog geen racelicentie? Via de raceopleiding van de Dutch Race Driver Academy bereiden we je voor op je DRDO-debuut!

De DRDO heeft de dinsdag verruilt voor de woensdag. Voortaan vinden de meeste evenementen op Circuit Zandvoort middenin de week plaats. Het tijdschema begint nog steeds aan het einde van de middag, zodat de deelnemers hun werk met hun hobby kunnen blijven combineren. Met twee trainingen en twee races van elk 50 minuten geniet elke deelnemer desondanks van lekker veel ‘track time’

 

“Leuk en gezellig”

 

Autosportcoryfee Cor Euser is weer van de partij in de DRDO BMW M3 Cup. “Ik ben nog op zoek naar een deelnemer die samen met mij wil rijden”, aldus de routinier. Naast deelnemer is Euser ook teameigenaar. Hij begeleidt de zussen Naomi (15) en Sanne van Wagensveld (18), die met veel kartervaring op zak hun racedebuut gaan maken in de DRDO. De jongedames besturen een BMW Compact van hun coach. Voor belangstellenden heeft Euser bovendien een BMW 120d, een Lotus Evora en een ‘dikke’ BMW M3 beschikbaar.

Euser is blij dat de DRDO-winterslaap bijna voorbij is. “De DRDO is een leuk kampioenschap met gezellige mensen. Racen moet leuk zijn, dat begrijpen ze bij de DRDO”, aldus de man die dit jaar zijn duizendste (!) race gaat rijden.

 

 

“Laagdrempelig”

 

Meervoudig kampioen Match Racing behoort ook tot de trouwe deelnemers aan de DRDO. “Dit seizoen komen we tijdens de meeste races met twee VW Golf TDi’s aan de start, met onder meer Peter Koopman en Gert-Jan Zantingh achter het stuur”, aldus teameigenaar Martin de Weerd. “Daarnaast hebben we een groot aantal raceauto’s voor de DRDO Standaardklasse beschikbaar voor rijders die een keer kennis willen maken met de DRDO, of bijvoorbeeld een heel seizoen willen deelnemen.“

Nadat coureurs-in-spe hun racelicentie hebben gehaald bij de Dutch Race Driver Academy, kunnen ze meer circuitervaring opdoen bij de Dutch Race Driver Business Club. De Weerd: “Bij de Business Club kun je heel laagdrempelig meters maken. Als je klaar bent voor het echte racen, kun je doorgroeien naar de DRDO. Dat is een goed concept.”

 

Groei

 

De DRDO BMW M3 Cup staat in de belangstelling, merkt Hein Koopman. Hij heeft de snelle en betrouwbare BMW speciaal voor de DRDO ontwikkeld en ook veel auto’s opgebouwd. Dit jaar vindt alweer het achtste seizoen van de DRDO BMW M3 Cup plaats. Veel bekende deelnemers komen weer in actie, waaronder regerend kampioen Peter Koelewijn. Koopman: “Daarnaast zien we diverse positieve ontwikkelingen. De broers Jonas en Boris Wintermans deelden eerst een auto, nu komen ze allebei met hun eigen auto aan de start. Cees van Duijn, die er tijdens de allereerste race in 2011 al bij was, komt weer terug.”

Hij verwacht dit seizoen nog meer aanloop. “De auto’s bewijzen zich al jaren. De DRDO BMW M3 Cup is een leuke, snelle klasse.”

De BMW autosportspecialist en teameigenaar heeft maar liefst vijf BMW M3 Cup-auto’s ter beschikking voor geïnteresseerden. “Licentiehouders kunnen het hele seizoen deelnemen of één evenement kennismaken met de klasse.”

 

“Verrassing!”

 

Het Dayvtec team is dit seizoen weer prominent aanwezig, aldus teameigenaar Davy Lemmens. Het team neemt deel met vijf rijders die de afgelopen seizoenen al successen hebben geboekt met hun BMW 130i’s. André Seinen is regerend kampioen in de DRDO Specials klasse, Alexander Berger heeft zelfs al twee DRDO-titels gewonnen. Jan Willem van Stee, André van der Laan en Cas Renders hebben ook veel ervaring op het podium, inclusief het hoogste treetje.

Daar blijft het niet bij voor het succesvolle team. Lemmens: “Halverwege het seizoen komen we met een verrassing!”

 

Op titeljacht

 

Certainty Racing gaat op titeljacht. “Met de voormalige kampioens-equipe Dennis van der Linden – Herman Peene en met de huidige vice-kampioen Floris Dullaart hebben we twee titelkandidaten in de DRDO BMW M3 Cup”, voorspelt teameigenaar Dillon Koster. “Vergeet verder de equipe Laurens Gooshouwer -  Diederik ten Cate niet met hun BMW Compact. Zij waren vorig jaar veelvuldig in de voorhoede van de Standaardklasse te vinden, met onder meer twee zeges.” Het jonge talent Lucas Groeneveld mengt zich in de strijd met de Renault Clio IV Cup-auto waarmee hij vorig seizoen mooie successen boekte tijdens zijn debuutseizoen.

Dillon verwacht ook de equipe Marie-Luise Palm - Britt Trojan weer in de DRDO-gelederen. Let op de meer-dan-enthousiaste dames met de enige Mini in het veld!

Certainty Racing heeft altijd raceauto’s beschikbaar voor licentiehouders die aan de DRDO willen proeven. “Neem bijvoorbeeld de BMW M3 E46, die we net aan ons wagenpark hebben toegevoegd”, aldus Dillon. “Ook voor kersverse licentiehouders hebben we geschikte auto’s om mee te debuteren. Kom vandaag in actie, dan sta je deze maand nog aan de start!”

 

25 april: GO!

 

De kalender telt zeven evenementen (veertien races) op drie verschillende circuits:

Woensdag 25 april – Circuit Zandvoort

Woensdag 30 mei – Circuit Zandvoort

Woensdag 27 juni – Circuit Zandvoort

Zondag 22 juli – TT Circuit Assen

Dinsdag 28 augustus – Circuit Zandvoort

Vrijdag - zaterdag 28/29 september – Spa-Francorchamps

Woensdag 17 oktober - Circuit    Zandvoort

 

36 Coureurs genieten van mooie DRDO zomeravond
06-07-19 | Op woensdag 26 juni werden alweer de vijfde en zesde race van de Dutch Race Driver Organisation gereden. Opnieuw stonden er op Circuit...
DRDO: Dubbelzege voor Cor Euser in veld van 37
05-06-19 | Cor Euser heeft beide races van de DRDO gewonnen. De alleskunner moest in de kwalificatie nog toestaan dat de poleposition voor Tom van...
DRDO: Cor Euser eerste winnaar 2019, Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek winnen natte race 2
01-05-19 | Gestart vanuit de pitstraat heeft Cor Euser de openingsrace in de DRDO gewonnen. Na problemen tijdens de opwarmronde van race 1 kwam de...
DRDO Zandvoort: Mooie, spannende gevechten en vader-zoon combinaties bij races Dutch Race Driver Organisation
07-09-18 | De vijfde racedag van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) kende een flink aantal mooie gevechten op de baan. Close racing in optima...