Standaard BMW M3 Cup Specials (+)
24 April 2019 29 Mei 2019 26 Juni 2019 4 Augustus 2019 27 Augustus 2019 .. September 2019 23 Oktober 2019
Negen winnaars tijdens zomers DRDO-spektakel Nieuws
10-07-17 | Zandvoort, 4 juli 2017. De uitslagen van de races van de Dutch Race Driver Organisation laten zich moeilijk voorspellen. Veel rijders maken kans op de ereplaatsen, zoals weer bleek tijdens het vierde evenement van het seizoen op een zonnig Circuit Zandvoort. Maar liefst negen rijders mochten na afloop op het hoogste treetje van het erepodium plaatsnemen. Henrik Hoeffner (klasse Specials Plus) was de enige deelnemer met een dubbelzege.

Voorafgaande aan de gezellige dubbele race op Circuit Zandvoort raceten de deelnemers enkele weken geleden op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps. André Seinen (BMW 130i) won twee keer de Specialsklasse, de equipe Cees Lubbers – Leon Rijnbeek (BMW M3 GTR) pakte twee keer de winst in de klasse Specials Plus.

Robert den Engelsman en Martin de Weerd (VW Golf TDi) grepen de dubbelzege in de Standaardklasse. In de DRDO BMW M3 Cup was de equipe Daan van Kuijk – Wouter Boerekamps succesvol in de eerste race, de tweede manche eindigde in een zege voor regerend kampioen Peter Koelewijn.

Eerste zege Dennis van der Linden

Het seizoen van Dennis van der Linden verliep tot nu toe niet helemaal naar wens. De DRDO BMW M3 Cup-kampioen van 2015 kwam nog niet verder dan een derde plek. De zevende race van het seizoen eindigde voor hem in zijn eerste zege van het seizoen in de DRDO BMW M3 Cup. “Mijn start was slecht”, blikte hij op zijn race terug. “De auto stond niet goed in z’n versnelling, dat kostte veel tijd.”

In het eerste deel van de race streden Peter Koelewijn en de equipe Emile Drummen – Ronald Friederich om de eerste plek in het M3-veld. Het spannende duel eindigde tijdens de verplichte pitstops, toen Koelewijn vanwege zijn vele ‘successeconden’ enkele plaatsen terugviel. Na de stops hadden Drummen – Friederich en Van der

Linden het in de voorhoede met elkaar aan de stok. Dennis zag kans om de leiding over te nemen, hij gaf zijn eerste plek vervolgens niet meer uit handen. De equipe Drummen – Friederich eindigde als tweede, hun beste seizoenprestatie. Klassementsaanvoerder Daan van Kuijk stelde de derde plek veilig.

Spannende titelstrijd

In de eerste helft van de tweede race voerde Peter Koelewijn het BMW M3-veld aan. Ook deze keer moest hij zijn leidende positie afstaan tijdens de pitstops; zijn drie zeges in de eerste zes races leverden hem tientallen ‘successeconden’ op. Floris Dullaart kon daardoor van de tweede plek doorschuiven naar de leidende positie. Dullaart won, voor Koelewijn en de wederom sterk presterende Emile Drummen - Ronald Friederich.

Halverwege het DRDO-seizoen is de strijd om de titel in de BMW M3 Cup razend spannend. Daan van Kuijk leidt, met een voorsprong van één puntje op Peter Koelewijn.

Spannend duel

In de Specialsklasse reden Bas Barenbrug (BMW M3 E36) en het jonge talent Lucas Groeneveld (Renault Clio Cup) 20 minuten lang als aan een touwtje. De strijd om de leiding was leuk om naar te kijken. Wat Lucas ook probeerde, hij zag geen kans om zijn ervaren tegenstander te passeren.

Na de pitstops reed André van der Laan (BMW 130i) op de meest begeerde positie van het veld. De jonge, talentvolle Jaxon Verhoeven (Renault Clio Cup) had André tot aan de finish in zijn vizier, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Barenbrug vierde zijn rentree bij de DRDO met de derde plaats. “Doordat ik veel successeconden had, kon ik mijn eerste plek niet vasthouden”, blikte hij op zijn race terug. “Maar ik heb het naar mijn zin gehad. Het is leuk om weer mee te racen met de DRDO.”

Alexander Berger (BMW 130i) eindigde na meer dan 50 minuten racen als vierde, welgeteld 0,096 seconde achter Bas!

Lucas’ eerste

Lucas Groeneveld heeft al de nodige podiumervaring opgedaan bij de DRDO. Bijgestaan door zijn mentor, autosportmaestro Jaap van Lagen, won hij zijn klasse tijdens de tweede race. Lucas streed in het begin van de race rondenlang met klassementsaanvoerder André Seinen (BMW 130i), Alexander Berger en Jaxon Verhoeven om de tweede plaats, achter raceleider Barenbrug. Na de pitstops annex rijderswissels lag Jaap van Lagen op kop van de Specialsklasse, een positie die hij niet meer uit handen gaf. Na de race was Jaap lovend over zijn protegé. “We zijn als vierde algemeen geëindigd, dat is echt heel goed. Lucas heeft het goed gedaan.”

Bas Barenbrug kwam deze keer als tweede over de eindstreep, voor Alexander Berger die nu wel een podiumplek veiligstelde.

Prachtig duel

De eerste race van de Standaardklasse stond in het teken van een even prachtig als spannend duel tussen de equipe Robert den Engelsman - Martin de Weerd (VW Golf TDi), het duo Egbert Ellenkamp – Michael Blonk (BMW Compact) en Han Kolenaar (Mazda MX-5). De drie streden rondenlang om de tweede plek, achter de koplopers Hans Creemers – Raimond van Steen (BMW Compact). Nadat alle pitstops achter de rug waren, was het Kolenaar die de koppositie had ingenomen. De ervaren DRDO-coureur gaf de leiding niet meer uit handen. Creemers – Van Steen en Ellenkamp – Blonk maakten het podium compleet.

De tweede race werd gewonnen door Hans Creemers en Raimond van Steen. “In de eerste race maakten we een foutje tijdens de pitstops; we stonden te lang stil”, aldus Hans. “Deze keer was onze stop goed en lukte het ons om de overwinning binnen te slepen.” De klassementsaanvoerders Robert den Engelsman en Martin de Weerd

eindigden als tweede, slechts drie seconden voor Kolenaar die deze keer als derde werd afgevlagd.

Twee keer Henrik Hoeffner

Henrik Hoeffner was veruit de snelste in de klasse Specials Plus. Hij startte twee keer vanaf poleposition met zijn even snelle als fraaie BMW M3 E92 en won twee keer zijn klasse. In de eerste race stelde hij zelfs de totaalzege veilig. Nieuwkomer Ralf Willems werd in de eerste race als tweede geklasseerd met zijn Porsche 996 GT3. De equipe Cees Lubbers – Leon Rijnbeek (BMW M3 GTR) stond twee keer op het podium; zij eindigden in de eerste race als derde en in de tweede wedstrijd als tweede.

Pijlsnel

De jonge Daan Pijl maakte, zonder rijbewijs, zijn racedebuut in de DRDO. Hij bestuurde een BMW Compact van autosportlegende Cor Euser. “Hier kan ik veel ervaring opdoen”, wees Daan op de twee races van 50 minuten en de twee trainingen die op het programma stonden. Met een vijfde en een zesde plaats in de Standaardklasse handhaafde hij zich goed in het competitieve veld. “Goed gedaan”, vond ook Cor Euser.

 

Volgende evenement: dinsdag 29 augustus, Circuit Zandvoort

 

Uitslagen:

 

DRDO BMW M3 Cup:

Race 1: 1. Dennis van der Linden, 26 ronden. 2. Emile Drummen - Ronald Friederich, op 16.215 sec.; 3. Daan van Kuijk, op 49.879.

Race 2: 1. Floris Dullaart, 22 ronden; 2. Peter Koelewijn, op 37.418 sec.; 3. Emile Drummen - Ronald Friederich, op 1:11.824.

 

Stand na 8 races: 1. Daan van Kuijk 130 punten; 2. Peter Koelewijn 129; 3. Emile Drummen - Ronald Friederich 105.

 

DRDO Specials Plus:

Race 1: 1. Henrik Hoeffner, BMW M3 E92, 26 ronden. 2. Ralf Willems, Porsche 996 GT3, op 32.040 sec.; 3. Cees Lubbers en Leon Rijnbeek, BMW M3 GTR op 1:16.142.

Race 2: 1. Henrik Hoeffner, 22 ronden. 2. Cees Lubbers en Leon Rijnbeek, op 52.241 sec.

 

Stand na 8 races: 1. Cees Lubbers 118 punten; 2. Henrik Hoeffner 85; 3. Leon Rijnbeek 78.

 

DRDO Specials:

Race 1: 1. André van der Laan, BMW 130i, 25 ronden. 2. Jaxon Verhoeven, Renault Clio Cup, op 5.096 sec.; 3. Bas Barenbrug, BMW M3 E36, op 17.788.

Race 2: 1. Lucas Groeneveld en Jaap van Lagen, Renault Clio Cup, 22 ronden; 2. Bas Barenbrug, op 16.971 sec.; 3. Alexander Berger, BMW 130i, op 18.134.

 

Stand na 8 races: 1. André Seinen, BMW 130i, 135 punten; 2/3. Lucas Groeneveld en André van der Laan 88.

 

DRDO Standaardklasse:

Race 1: Han Kolenaar, Mazda MX-5, 24 ronden; 2. Hans Creemers en Raimond van Steen, BMW Compact, op 9.137 sec.; 3. Egbert Ellenkamp – Michael Blonk, BMW Compact, op 19.604.

Race 2: 1. Hans Creemers en Raimond van Steen, 21 ronden; 2. Robert den Engelsman en Martin de Weerd, VW Golf TDi, op 16.239 sec.; 3. Han Kolenaar, op 19.413 sec.

 

Stand na 8 races: 1. Robert den Engelsman en Martin de Weerd 121 punten; 2. Peter Koopman en Gerard van Schajik, VW Golf TDi, 96; 3. Hans Creemers en Raimond van Steen 91.

DRDO Zandvoort: Mooie, spannende gevechten en vader-zoon combinaties bij races Dutch Race Driver Organisation
07-09-18 | De vijfde racedag van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) kende een flink aantal mooie gevechten op de baan. Close racing in optima...
Spektakel bij tweede DRDO-event op Circuit Zandvoort: regen, close racing en gezelligheid
10-06-18 | De tweede wedstrijdronde van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) was kenmerkend voor waar het evenement voor staat. In de korte...
Succesvolle aftrap achtste seizoen DRDO: groot startveld op Circuit Zandvoort en veel verschillende winnaars
05-05-18 | ZANDVOORT - De start van het achtste seizoen van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) werd gekenmerkt door de karaktereigenschappen...
DRDO-autosportfeest barst weer los
11-04-18 | De deelnemers aan de races van de Dutch Race Driver Organisation kijken reikhalzend uit naar woensdag 25 april. Dan begint het achtste...