Standaard BMW M3 Cup Specials (+)
25 April 2018 30 Mei 2018 27 Juni 2018 22 juli 2018 28 Augustus 2018 29 September 2018 17 Oktober 2018
Nieuwe seizoen DRDO begint met fotofinish Nieuws
05-05-17 | Zandvoort, 2 mei 2017. Het nieuwe raceseizoen van de Dutch Race Driver Organisation is van start gegaan met een even spannend als gezellig evenement op Circuit Zandvoort. In de eerste race liet de DRDO zich meteen van zijn meest competitieve kant zien; Peter Koelewijn won na een fotofinish, slechts 0,027 seconde voor tweede man Cor Euser. Over competitie gesproken: na twee races hebben al acht DRDO-rijders een zege behaald!

De DRDO verwelkomde diverse nieuwe deelnemers, waaronder de net 16-jarige Jaxon Verhoeven. “Ik heb eind vorig jaar de racecursus van de Dutch Race Driver Academy gevolgd. Nu sta ik aan de start van mijn eerste races”, aldus de jonge coureur. Hij komt in actie met een Renault Clio Cup-auto van het Certainty Racing Team. “De DRDO is een goede klasse om ervaring op te doen”, vindt hij. “Ik neem dit seizoen deel aan alle evenementen op het circuit van Zandvoort.”

De broers Barry en Stefan Schoehuijs behoorden ook tot de debutanten. Via de Dutch Race Driver Academy en de Dutch Race Driver Business Club groeiden ze door naar de DRDO. “Bij de Business Club hebben we de nodige circuitervaring opgedaan”, vertelde Barry. “We hebben daar veel geleerd van de ervaren instructeurs. Vandaag maken we ons racedebuut met onze compleet standaard BMW 3-serie met rechts stuur. We hebben er op dit moment alleen nog maar een rollbar ingebouwd. Het racen bevalt ons heel goed.”

Hoogspanning

De eerste race was spannend van start tot finish. Routinier Cor Euser nam na een kwart van de race de koppositie in, gevolgd door Peter Koelewijn en Floris Dullaart (allen DRDO BMW M3 Cup). Koelewijn reed ronde na ronde slechts enkele meters achter Euser. De regerend BMW M3 Cup-kampioen leek genoegen te moeten nemen met de

tweede plaats, tot hij er in de allerlaatste meters van de race toch nog in slaagde om Euser te passeren. Zijn voorsprong op de finishlijn bedroeg welgeteld 0,027 seconde. Dullaart passeerde slechts 0,3 seconde later als derde de finish. Euser had genoten, ondanks dat de zege hem op het laatste moment door de vingers glipte. “Het was een leuke race. In de laatste bocht werd ik opgehouden door een achterligger, dat kostte mij snelheid en daarmee de overwinning.”

Klasse apart

In de tweede race was Daan van Kuijk (DRDO BMW M3 Cup) een klasse apart. De jonge coureur pakte in de tweede ronde de leiding en bouwde zijn voorsprong vervolgens foutloos verder uit. Na 26 ronden had hij een marge van meer dan een halve minuut op Jonas Wintermans, die vanaf de 22ste startpositie een strakke inhaalrace reed. Floris Dullaart zag wederom als derde de finishvlag. “Dit is mijn tweede deelname aan de DRDO, vorig jaar heb ik ook een keer meegestreden in de BMW M3 Cup”, aldus Daan. Hij heeft de smaak te pakken. “Ik wil de rest van het seizoen zo veel mogelijk races meedoen.” Daan van Kuijk, onthoud die naam!

Close racing

Alexander Berger (BMW 130i) moest in de eerste race hard werken voor zijn zege in de Specials-klasse. De Specials Plus-kampioen van 2014 en 2015 reed tot aan de verplichte pitstops, halverwege de race, vlak achter koploper André Seinen (BMW 130i). Na de stops had Berger een comfortabele voorsprong opgebouwd, die hij niet meer uit handen gaf. André van der Laan (BMW 130i) eindigde achter zijn voornaamgenoot als derde.

In de tweede race leek Seinen lange tijd op weg naar de zege. Helaas gooide het pechduiveltje roet in het eten. André van der Laan profiteerde en won de Specials-klasse, gevolgd door de jonge debutant Lucas Groeneveld (Renault Clio Cup). De DRDO-routiniers Pim Kievit en Nick von Dincklage (VW Golf TDi) kwamen, na bijna 53

minuten racen, nog geen vier seconden tekort op Lucas. De derde plek was daarmee voor hen.

Winnende debutant

Ook in de Standaardklasse werd flink gestreden om de ereplaatsen. Raimond van Steen (BMW Compact) wordt dit seizoen bijgestaan door Hans Creemers, de regerend kampioen in de klasse Standaard Plus. In de eerste race leidde het duo tot aan hun pitstop annex rijderswissel. Op dat moment sloeg Robin Vogel toe. Vogel, die we bij de DRDO kennen van de supersnelle VW Golf TDi die hij deelde met Henk Maassen van den Brink, mengde zich deze keer met een Mercedes SLK in de strijd. Na de pitstops lag hij op kop, op de voet gevolgd door de equipe Van Steen – Creemers. Enkele ronden voor de finish wisselden zij toch weer van positie, waardoor Vogel uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats. Han Kolenaar (Mazda MX5) stelde de laatste podiumplek veilig.

De tweede race eindigde in een prooi voor Dirk de Leijer en Leon van Zuilekom (BMW 320d). In het eerste deel van de race vocht de equipe zich naar voren, om vervolgens na de pitstops met succes hun eerste plek te verdedigen. Dat betekende dat de debuterende Dirk meteen op het hoogste treetje van het podium mocht klimmen. “Het was een superrace”, blikte hij tevreden terug. “De volgende keer ben ik weer van de partij.” Raimond van Steen - Hans Creemers (tweede) en Han Kolenaar completeerden het podium van de Standaardklasse.

 

Volgende evenement: dinsdag 23 mei, Circuit Zandvoort

 

Uitslagen:

 

DRDO BMW M3 Cup:

Race 1: 1. Peter Koelewijn, 25 ronden; 2. Cor Euser, op 0.027 sec.; 3. Floris Dullaart, op 0.361.

Race 2: 1. Daan van Kuijk, 26 ronden. 2. Jonas Wintermans, op 38.706 sec.; 3. Floris Dullaart, op 51.477.

 

DRDO Specials Plus:

Race 1: 1. Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek, BMW M3 GTR.

 

DRDO Specials:

Race 1: 1. Alexander Berger, BMW 130i, 25 ronden; 2. André Seinen, BMW 130i, op 11.769 sec; 3. André van der Laan, BMW 130i, op 43.795.

Race 2: 1. André van der Laan, 25 ronden; 2. Lucas Groeneveld, Renault Clio Cup, op 1:02.310; 3. Pim Kievit en Nick von Dincklage, VW Golf TDi, op 1:05.896.

 

DRDO Standaardklasse:

Race 1: Raimond van Steen en Hans Creemers, BMW Compact, 23 ronden; 2. Robin Vogel, Mercedes SLK, op 9.188 sec.; 3. Han Kolenaar, Mazda MX5, op 27.729.

Race 2: 1. Dirk de Leijer en Leon van Zuilekom, BMW 320d, 24 ronden. 2. Raimond van Steen en Hans Creemers, op 21.597 sec.; 3. Han Kolenaar, op 39.120.

 

DRDO Zandvoort: Mooie, spannende gevechten en vader-zoon combinaties bij races Dutch Race Driver Organisation
07-09-18 | De vijfde racedag van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) kende een flink aantal mooie gevechten op de baan. Close racing in optima...
Spektakel bij tweede DRDO-event op Circuit Zandvoort: regen, close racing en gezelligheid
10-06-18 | De tweede wedstrijdronde van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) was kenmerkend voor waar het evenement voor staat. In de korte...
Succesvolle aftrap achtste seizoen DRDO: groot startveld op Circuit Zandvoort en veel verschillende winnaars
05-05-18 | ZANDVOORT - De start van het achtste seizoen van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) werd gekenmerkt door de karaktereigenschappen...
DRDO-autosportfeest barst weer los
11-04-18 | De deelnemers aan de races van de Dutch Race Driver Organisation kijken reikhalzend uit naar woensdag 25 april. Dan begint het achtste...
Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist
05-11-17 | Zandvoort, 31 oktober 2017. Het laatste evenement van de Dutch Race Driver Organisation van dit jaar pakte uitstekend uit voor Peter...