Standaard BMW M3 Cup Specials (+)
25 April 2018 30 Mei 2018 27 Juni 2018 22 juli 2018 28 Augustus 2018 29 September 2018 17 Oktober 2018
DRDO verwelkomt nieuwe klasse, nieuwe deelnemers en nieuwe bekerwinnaars Nieuws
12-07-16 | Zandvoort, 8 juli 2016. De Dutch Race Driver Organisation werd tijdens de races van 5 juli uitgebreid met een nieuwe klasse. Een drietal deelnemers met een Avenger mengde zich op Circuit Park Zandvoort in de strijd. Zoals we gewend zijn, begroette de DRDO ook deze keer weer enthousiaste nieuwkomers en tekenden enkele deelnemers voor een verrassend goed resultaat. Mede dankzij de ‘successeconden’ maken veel deelnemers kans op een podiumplek.  

Henk Maas, Raymond Klompstra en Rob van Pomeren kwamen de DRDO versterken met hun drie Avengers. Speciaal voor deze open raceauto’s heeft de DRDO een Avenger-klasse in het leven geroepen. Henk Maas: “Wij willen graag op Circuit Park Zandvoort rijden. De DRDO sluit daarbij goed op onze wensen aan. Voor ons is het ideaal dat de evenementen pas in de loop van de middag beginnen. Normaal ben je de hele dag op het circuit aanwezig, maar de evenementen van de DRDO zijn kort en krachtig. De Avenger is een auto die goed in de DRDO-competitie past; we komen met onze rondetijden aardig in de buurt van de auto’s uit de BMW M3 Cup.” Maas verwacht dat de ‘Avenger-familie’ vaker aan de races van de DRDO gaat deelnemen. “Ik denk dat er wel belangstelling is om een volgende keer met meer auto’s te komen.”

Maas gaat de geschiedenisboeken in als de eerste racewinnaar in de DRDO Avenger Cup, Rob van Pomeren won de tweede race.

Debutanten

De DRDO heeft sinds dit seizoen een Standaardklasse. Dat is een betaalbare instapklasse, met name voor rijders met weinig of geen race-ervaring. De broers Marvin en David van Gelderen maakten hun racedebuut met de voor de Standaardklasse zeer geschikte Suzuki Swift uit de voormalige Suzuki Swift merkencup. “We hebben onze racelicentie bij de Dutch Race Driver Academy gehaald”, aldus Marvin na de eerste race. “Vandaag staan we voor de eerste keer aan de start van de DRDO. Het bevalt ons goed, al ben ik over één dingetje minder te spreken: mijn broer eindigde voor mij.” In de tweede race nam Marvin revanche. De broers reden de hele race als aan een touwtje, met David op kop. In de slotfase zag Marvin toch nog kans om zijn broer te passeren. “De volgende keer zijn we er weer bij”, blikte hij alvast vooruit.

Twee keer Peter Koelewijn

De DRDO BMW M3 Cup reed voor de eerste keer op slicks, datzelfde goed voor de DRDO Specials Plus klasse. Marc Dijkhuis reed een snelste trainingstijd van 1:55.685, zo’n drie seconden sneller dan we gewend zijn met intermediates.

Peter Koelewijn won de beide races van de DRDO BMW M3 Cup. Na acht races heeft hij inmiddels al vijf zeges behaald. In de eerste race moest Peter aanvankelijk polesitter Marc Dijkhuis voor zich dulden. Na zes ronden racen had Peter de koppositie in handen en stond die niet meer af. Marc kwam als tweede over de finish, gevolgd door Dennis van der Linden. Het verschil tussen de kampioen van 2014 en de regerend kampioen bedroeg, na ruim 50 minuten racen, slechts een seconde.

Robert Westerholt maakte zijn rentree bij de DRDO BMW M3 Cup met een fraaie tweede plaats in de tweede race. De trouwe DRDO-rijders Emile Drummen en Ronald Friederich behaalden hun eerste podiumplek van het seizoen.

Peter Koelewijn is, halverwege het seizoen, ‘halbzeitmeister’ met 134 punten. Hij wordt in het tussenklassement op welgeteld één puntje gevolgd door Dennis van der Linden.

Eerste podium Jan Willem van Stee

De equipes Hans Creemers  - Jeroen de Roode en Pim Kievit - Nick von Dincklage begonnen als gezamenlijke klassementsaanvoerders in de klasse Specials Plus. Pim en Nick moesten na de trainingen helaas opgeven met versnellingsbakproblemen. Hans en Jeroen wonnen de eerste race met hun BMW 330 E30 en stelden vervolgens de tweede plaats veilig. Daardoor hebben ze nu ruimschoots de leiding in het tussenklassement te pakken. Na zijn tweede plek in de eerste manche, pakte regerend kampioen Alexander Berger (BMW 130i) in de tweede race zijn eerste zege van het seizoen. Jan Willem van Stee (BMW 130i) eindigde in de eerste race als derde, de debutant behaalde daarmee al tijdens zijn tweede DRDO-evenement zijn eerste podiumplek. André van der Laan (BMW 130i) greep met de derde plaats in race twee zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

Vier merken in top drie

De DRDO Specialsklasse liet weer zien dat in de DRDO veel deelnemers, in verschillende auto’s, kans maken op een podiumplek. De eerste race werd een prooi voor de snelle, ervaren equipe Robin Vogel – Henk Maassen van den Brink (VW Golf TDi). Leen in 't Veld en Gerben van der Veen wonnen het zilver met hun Seat Ibiza TDi. De strijd om de derde plek werd pas in de slotfase beslist. Na de pitstops lag Raimond van Steen op de ‘bronzen’ positie met zijn BMW Compact, maar enkele ronden voor de finish moest hij zijn meerdere erkennen in klassementsaanvoerder Michael Hermans met zijn Zilhouette.

Raimond nam in de tweede race revanche, met een tweede plaats achter de winnaars Leen en Gerben. Robin en Henk moesten deze keer genoegen nemen met de derde positie.

Succes

De nieuwe DRDO Standaardklasse groeit uit tot een succes. Er stonden deze keer al acht auto’s aan de start. Deelnemen hoeft niet duur te zijn, zoals Ruud Steeghs laat zien met zijn Peugeot 205. Je hebt ook geen (bijna) nieuwe auto nodig om vooraan te rijden. Kijk maar naar tweevoudig winnaar Thierry Köhler met zijn Seat Ibiza TDi ‘met ervaring’. Marloes Dijkhuis, Rianneke Bakker en Marie-Luise Palm zijn het bewijs dat de Standaardklasse ook goed geschikt is voor racende dames. Marloes heeft dit seizoen zelfs al twee racezeges op zak met haar BMW 120d.

In de eerste race eindigde de equipe Peter Koopman – Gerard van Schajik als tweede met hun VW Golf TDi. Robert den Engelsman (VW Golf TDi) reed aanvankelijk een ‘zilveren race’, maar één rondje voor de finish viel hij toch nog terug naar de derde plek. Het verschil tussen de beide Golfs na 53 minuten racen bedroeg slechts 0,109 seconde!

Het podium van de tweede race was een kopie van het ereschavot van de eerste manche.

 

Volgende evenement: dinsdag 30 augustus, Circuit Park Zandvoort

 

Uitslagen:

 

DRDO BMW M3 Cup:

Race 1: 1. Peter Koelewijn, 21 ronden; 2. Marc Dijkhuis, op 22.205 sec; 3. Dennis van der Linden, op 23.210.

Race 2: 1. Peter Koelewijn, 25 ronden; 2. Robert Westerholt, op 10.349 sec; 3. Emile Drummen – Ronald Friederich, op 26.387.

 

Stand na acht races: 1 Peter Koelewijn 134; 2. Dennis van der Linden 133; 3. 3. Floris Dullaart 102.

 

DRDO Specials Plus:

Race 1: 1. Hans Creemers - Jeroen de Roode, BMW 330 E30, 21 ronden; 2. Alexander Berger, BMW 130i, op 18.063 sec; 3. Jan Willem van Stee, BMW 130i, op 1 ronde.

Race 2: 1. Alexander Berger, 25 ronden; 2. Hans Creemers - Jeroen de Roode, op 44.782 sec; 3. André van der Laan, BMW 130i, op 1:11.802.

 

Stand na acht races: 1. Hans Creemers en Jeroen de Roode 131; 2. Pim Kievit en Nick von Dincklage  94; 3. André Seinen, BMW 130i, 74.

 

DRDO Specialsklasse:

Race 1: 1. Robin Vogel – Henk Maassen van den Brink, VW Golf TDi, 20 ronden; 2. Leen in 't Veld - Gerben van der Veen, Seat Ibiza TDi, op 28.590 sec; 3. Michael Hermans, Zilhouette, op 49.646.

Race 2: 1. Leen in 't Veld - Gerben van der Veen, 24 ronden; 2. Raimond van Steen, BMW Compact, op 23.128 sec; 3. Robin Vogel – Henk Maassen van den Brink, op 1 ronde.

 

Stand na acht races: 1. Michael Hermans 115; 2. Egbert Ellenkamp (BMW Compact) en Raimond van Steen 95.

 

DRDO Standaardklasse:

Race 1: 1. Thierry Köhler, Seat Ibiza TDi, 20 ronden; 2. Peter Koopman en Gerard van Schajik, VW Golf TDi, op 25.458 sec; 3. Robert den Engelsman, VW Golf TDi, op 25.567.

Race 2: Thierry Köhler, 24 ronden; 2. Peter Koopman en Gerard van Schajik, VW Golf TDi, op 1 ronde; 3. Robert den Engelsman, VW Golf TDi, op 1 ronde.

 

Stand na acht races: Peter Koopman en Gerard van Schajik 90, 2. Thierry Köhler 42; 3. Marloes Dijkhuis (BMW 120d) 41.

 

Avenger Cup:

Race 1: 1. Henk Maas, 20 ronden; 2. Rob van Pomeren, op 2 ronden; 3. Raymond Klompstra, op 19 ronden.

Race 2: 1. Rob van Pomeren, 25 ronden.


Succesvolle aftrap achtste seizoen DRDO: groot startveld op Circuit Zandvoort en veel verschillende winnaars
05-05-18 | ZANDVOORT - De start van het achtste seizoen van de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) werd gekenmerkt door de karaktereigenschappen...
DRDO-autosportfeest barst weer los
11-04-18 | De deelnemers aan de races van de Dutch Race Driver Organisation kijken reikhalzend uit naar woensdag 25 april. Dan begint het achtste...
Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist
05-11-17 | Zandvoort, 31 oktober 2017. Het laatste evenement van de Dutch Race Driver Organisation van dit jaar pakte uitstekend uit voor Peter...
Titelstrijd DRDO staat ‘hete herfst’ te wachten
06-09-17 | Zandvoort, 29 augustus 2017. Met acht racewinnaars tijdens het evenement op Circuit Zandvoort liet de Dutch Race Driver Organisation zich...
Negen winnaars tijdens zomers DRDO-spektakel
10-07-17 | Zandvoort, 4 juli 2017. De uitslagen van de races van de Dutch Race Driver Organisation laten zich moeilijk voorspellen. Veel rijders...