Standaard BMW M3 Cup Specials (+)
22 maart 2020 27 Mei 2020 16 Juni 2020 14 Juli 2020 25 Augustus 2020 2-4 oktober 2020 21 Oktober 2020
36 Coureurs genieten van mooie DRDO zomeravond Nieuws
06-07-19 | Op woensdag 26 juni werden alweer de vijfde en zesde race van de Dutch Race Driver Organisation gereden. Opnieuw stonden er op Circuit Zandvoort, ondanks of misschien juist dankzij de warmte, 30 auto's op de startgrid. Verdeeld over vijf raceklassen, met opnieuw een aantal Avengers, kwamen in totaal 36 rijders in actie tijdens de trainingen en de twee races. Dat Cor Euser beide races won, dit keer in een Lotus, zal niemand meer verbazen. In de vier andere klassen was de strijd echter spannend tot op de meet. Daar valt vooraf niet te voorspellen wie de klassewinnaar wordt.  

 

In de DRDO VIP-box was de spanning ook te snijden. De cursisten van de Dutch Race Driver Academy wachtten daar af of zij hun racelicentie hadden behaald. Gelukkig veel lachende gezichten na afloop, dus het aantal mensen met een Nederlandse racelicentie is weer wat toegenomen. Hopelijk zullen daarvan voor volgend event weer nieuwe deelnemers aan de DRDO-races uit voortkomen.

drdo-gerlach

Kwalificatie

Cor Euser pakte met zijn fraaie Lotus de poleposition, met naast hem Tom van der Zwet die popelt om de ervaren meester te verslaan. In de klasse M3 was Dennis van der Linden in de kwalificatie zijn concurrenten Peter Koelewijn en Freddy Schaap te snel af.43-kievit

Pim Kievit, dit keer zonder zijn teamgenoot Nick von Dincklage, was in zijn VW Golf GTI de snelste in SP. 

Creemers-Van-Steen

In de Standaard klasse was equipe Creemers-Van Steen de snelste. Ewald Klip reed in zijn Avenger de tiende tijd algemeen en was daarmee de snelste rijder in zijn klasse.

Race 1
Tom van der Zwet reed tijdens het vorige event de meeste ronden aan kop, maar moest toch steeds buigen voor de oude meester, die dit keer zijn BMW verruild had voor een Lotus. 

64-vd-zwet-70-euser

De jongeling doet wat hij kan, pakt ook nu in de beginfase de leiding in de race, maar ziet in de vijfde ronde Euser aan zich voorbij komen en ziet hem langzaam maar zeker uit beeld verdwijnen.

Bij de M3's is de strijd leuk, Van der Linden, Koelewijn en Schaap zijn aan elkaar gewaagd. De BMW M3 E46 van Van der Linden passeert na 24 ronden Zandvoort de finish 0,7 seconde eerder dan Koelewijn, maar ziet dat hij een tijdstraf krijgt omdat hij te hard heeft gereden tijdens de Code 60 tijdens de race. Omdat Koelewijn hetzelfde vergrijp heeft gepleegd verandert het podium van race 1 niet.

De wedstrijdleiding maakt deze avond overuren, want maar liefst 19 van de 30 deelnemers rijden te hard tijdens de Code 60 periode en krijgt een tijdstraf.


Bij de Specials is Bas Barenbrug de winnaar voor Andre van de laan en Robbert Pijlman. Bestuurder van de Mazda MX-5 Han Kolenaar wint in de Standaard klasse, hij blijft de BMW 328i van Jorg Hendriks zeven seconden voor.

Bij de gastrijders weet Ewald Klip zijn goede startpositie niet om te zetten in een zege, Piet-Hein Eldering is de snelste Avenger en ook Evelin Dorssers blijft Klip net voor.

 

Race 2
In de tweede race later op de avond is het aan de kop stuivertje wisselen. Van der Zwet rijdt de eerste vijf ronden aan kop, wordt gepasseerd door Euser en neemt een ronde later weer de leiding. Euser op zijn beurt herstelt de orde opnieuw en rijdt tot de pitstop aan de leiding. 

20-schaap

Een ronde staat de naam Freddy Schaap bovenaan de ranglijst, maar dan neemt Euser opnieuw de leiding om die niet meer af te staan.
Bij de M3's is de uitslag identiek aan die van de eerste race, al moet Koelewijn Van der Linden nu een kleine twee seconden loslaten.

474-dorssers Evelin Dorssers finisht in de StayFast DW16 knap als zesde algemeen, met kort achter haar Ewald Klip en Piet-Hein Eldering. Bas Barenbrug is opnieuw de snelste Special, dit keer op 13 seconden gevolgd door de equipe Van Es-Frankenhout.

13-hendriks

Jorg Hendriks verslaat deze race zijn concurrent in de standaard klasse Han Kolenaar, de equipe Hopman-Rikmans stuurt hun VW Golf als derde over de finish.


podium-r2-avengers
Evelin Dorssers reed met name in race twee erg sterk.

Al met al waren het voor de coureurs weer geslaagde races op een mooie zomeravond.
De volgende twee races van de DRDO worden gereden op zondag 4 augustus, dit keer overdag en op TT Circuit Assen.

Kalender DRDO 2019
Zondag 4 augustus - Assen*
Dinsdag 27 augustus - Zandvoort
Weekend ? september - Spa*
Woensdag 23 oktober - Zandvoort

* Let op: deze evenementen vinden overdag plaats.
Voor informatie over testmogelijkheden kun je contact opnemen met de Dutch Race Driver Organisation.

 

 

DRDO: Dick Burger wint beide slotraces van succesvol seizoen 2019
12-11-19 | Het zevende en laatste event van de DRDO in 2019 heeft op woensdag 23 oktober twee races met een nieuwe winnaar gebracht. Dick Burger...
Verrassende winnaars op een mooie DRDO zomeravond
05-09-19 | De vijfde ontmoeting in de DRDO heeft op dinsdag 27 augustus verrassende winnaars opgeleverd. De negende en tiende race van de Dutch Race...
36 Coureurs genieten van mooie DRDO zomeravond
06-07-19 | Op woensdag 26 juni werden alweer de vijfde en zesde race van de Dutch Race Driver Organisation gereden. Opnieuw stonden er op Circuit...
DRDO: Dubbelzege voor Cor Euser in veld van 37
05-06-19 | Cor Euser heeft beide races van de DRDO gewonnen. De alleskunner moest in de kwalificatie nog toestaan dat de poleposition voor Tom van...
DRDO: Cor Euser eerste winnaar 2019, Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek winnen natte race 2
01-05-19 | Gestart vanuit de pitstraat heeft Cor Euser de openingsrace in de DRDO gewonnen. Na problemen tijdens de opwarmronde van race 1 kwam de...