Standaard BMW M3 Cup Specials (+)
24 April 2019 29 Mei 2019 26 Juni 2019 4 Augustus 2019 27 Augustus 2019 .. September 2019 23 Oktober 2019
DRDO: Cor Euser eerste winnaar 2019, Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek winnen natte race 2 Nieuws
01-05-19 | Gestart vanuit de pitstraat heeft Cor Euser de openingsrace in de DRDO gewonnen. Na problemen tijdens de opwarmronde van race 1 kwam de nummer twee uit de kwalificatie de pits in, waar zijn team snel orde op zaken stelde. Euser kwam na de eerste ronde al als 14e in het veld van 25 auto's door en reed een fantastische inhaalrace die hij na ruim 50 minuten winnend afsloot. In de tweede race was de equipe van Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek de sterkste, zij kwamen na 18 ronden racen met een voorsprong van ruim 46 seconden als winnaar over de finish. Tekst: Marco Antheunisse Fotografie: Chris Schotanusdrdo-r1-tarzan


Op woensdag 24 april stond het eerste evenement van de Dutch Race Driver Organisation op het programma. Een mooi veld van 27 auto's verdeeld over vier raceklassen was naar Circuit Zandvoort gekomen om seizoen 2019 te openen. Voor volgend evenement op woensdag 29 mei worden zelfs nog veel meer deelnemers verwacht, vanwege de meivakantie was een aantal vaste deelnemers afwezig.

drdo-39-grijpma
Alexander Grijpma

In de DRDO VIP-box was het eveneens een drukte van belang, de cursisten van de Dutch Race Driver Academy wachtten in spanning af of zij hun racelicentie hadden behaald. Veel lachende gezichten na afloop en ook daar zullen voor volgend event ongetwijfeld weer nieuwe deelnemers aan de DRDO-races uit naar voren komen.

drdo-r1-ruitenbeek
Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek (83) pakten de poleposition.

Tijdens de vrije training en de kwalificatie bleef het droog, maar de lucht werd steeds donkerder en het was wachten op de eerste druppels. Van de zes equipes van twee rijders en 21 coureurs die alleen rijden waren Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek in hun BMW 635 CSI met een ronde van 1:51.341 de snelste. Cor Euser deed 0,440 langer over zijn snelste ronde. In de klasse M3 was de poleposition voor Peter Koelewijn in de BMW M3 E46, John Jansen pakte de pole in de klasse Specials. De Mazda MX-5 van Han Kolenaar mocht van de beste startplek in de Standaard-klasse starten. De regen bleef voorlopig uit.

drdo-r1-euser-pits
Stress bij het team van Cor Euser na de opwarmronde

Race 1
Na de opwarmronde grote stress bij de pitbox van racenestor Euser. "Ik merkte dat ik niet vol gas kon rijden en liet mijn team de gasklep bijstellen. Gelukkig kon ik daarna snel naar voren komen en de race zelfs nog winnen", vertelt Euser.

drdo-35-verhoeven

Jean-Pierre Verhoeven had een perfecte start en pakte vanaf P3 de leiding in de race. De zwarte BMW Compact behield tot aan de rijderwissel de koppositie, maar zijn teamgenoot Patrick de Vreede moest later in de race toch zijn meerdere erkennen in Cor Euser. Ook de splinternieuwe Dayvtec BMW 240i van Tom van der Zwet passeerde De Vreede en daarmee was het podium in de klasse SP+ compleet.
In de klasse M3 was de zege voor Dennis van der Linden, Theobert van Boven won de SP-klasse en Michael Blonk kwam bij de Standaard-klasse als eerste over de finish.

drdo-47-schutte
Bijzondere foto van Mick Schutte tijdens de avondrace

Race 2
Voor de start van de tweede race was de bandenkeuze bepalend. Zou de bui overdrijven en moesten de Hankook slicks gemonteerd worden, of zou regenrubber de beste keuze zijn? 

drdo-r2-start

Verschillende strategieën werden gevolgd, maar uiteindelijk bleken de regenbanden toch de beste optie te zijn, want op zeker moment was het Zandvoortse asfalt door en door nat en was het vrijwel onmogelijk om op slicks te rijden.
Arie Ruitenbeek en Cees Lubbers zagen negen ronden voor het einde van de race de BMW van Euser de pits inrijden. Zij namen de leiding in de race over en sloten deze ook winnend af. 

drdo-ruitenbeek-lubbers
Tevredenheid bij Ruitenbeek (Links) en Lubbers

De auto van Euser maakte teveel lawaai en dus moest hij opgeven. 

drdo-43-kievit

De VW Golf 6 TDI van Pim Kievit en Nick von Dincklage werd de verrassende nummer twee overall en winnaar in de klasse SP. Dennis van der Linden won opnieuw in M3 ook Han Kolenaar boekte een zege in de Standaard-klasse.

DRDO: Dick Burger wint beide slotraces van succesvol seizoen 2019
12-11-19 | Het zevende en laatste event van de DRDO in 2019 heeft op woensdag 23 oktober twee races met een nieuwe winnaar gebracht. Dick Burger...
Verrassende winnaars op een mooie DRDO zomeravond
05-09-19 | De vijfde ontmoeting in de DRDO heeft op dinsdag 27 augustus verrassende winnaars opgeleverd. De negende en tiende race van de Dutch Race...
36 Coureurs genieten van mooie DRDO zomeravond
06-07-19 | Op woensdag 26 juni werden alweer de vijfde en zesde race van de Dutch Race Driver Organisation gereden. Opnieuw stonden er op Circuit...
DRDO: Dubbelzege voor Cor Euser in veld van 37
05-06-19 | Cor Euser heeft beide races van de DRDO gewonnen. De alleskunner moest in de kwalificatie nog toestaan dat de poleposition voor Tom van...
DRDO: Cor Euser eerste winnaar 2019, Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek winnen natte race 2
01-05-19 | Gestart vanuit de pitstraat heeft Cor Euser de openingsrace in de DRDO gewonnen. Na problemen tijdens de opwarmronde van race 1 kwam de...